İçerik optimizasyonu, SEO noktasında elde etmek istediğiniz sonuçları sizlere sunmaktadır. Bilindiği üzere internet aramalarında daha iyi sıralamalar elde etmek için içeriklerin arama motorlarına ve ziyaretçilere göre optimize edilmesidir. İçerik yapılanmasını başarılı bir şekilde yaparken dikkat edilmesi gereken faktörler bulunur. Ankara SEO hizmeti konusunda detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.
Başarılı bir içerik uygulaması web sitenizi yüceltecektir. Bu bağlamda her işini en iyi yapan firmamız, sizlere içerik konusunda da donanımlı bir destek sunacaktır.
İçerik ne kadar başarılı olursa olsun optimizasyon sağlanmazsa iyi bir sonuç sağlamaz. Yazılan makalenin sadece bilgilendirici olması yeterli değildir. Başarılı ve kaliteli içerik, sayfa düzeni, SEO uyumu yeterli bilgi bilinci ve güvenilirlik gibi çeşitli durumlara yanıt verebilmelidir.
İçerik optimizasyonu yapmanız için birçok maddeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu maddeler SEO hizmeti noktasında muazzam bir başarı sunacaktır. İlk etapta özgün içerikler yayımlamak için iyi bir hazırlık süreci gerekmektedir.
Özgün içerikler yazan uzman içerik editörlerinden destek alınması gerekmektedir. Kopya içerikler ile Google aramalarında iyi sonuçlar elde etmek maalesef mümkün değildir. Tam olarak bu sebeple eski ve yeni içerikler optimize edilmelidir.
Başarılı bir içerik optimizasyonu için gerekli adımları şu şekilde sıralayabiliriz:
1.Başlık hiyerarşisine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu durum okuyucuların anlamsal bütünlüğü oluşturması açısından oldukça önemlidir. Bu işlemi uygularken başlıkların “h” etiketlerini hiyerarşik olarak kullanmak gerekir.
Temel olarak ele alınan konu başlığı “h1” etiketi alt konular “h2” ve “h2” başlığının alt başlığı “h3” olarak makalede etiketlenmelidir. Bu sayede hiyerarşik bir düzen başlıklar tarafından sağlanmış olur.
Yukarıda yer alan adımlardan hareketle başlık hiyerarşisini sağlamak ve iyi bir içerik oluşturulabilmek için paragraf girişleri konunun anlam bütünlüğüne göre yapılmalıdır. Genel bir anlatım açıklığı kullanıcı için muazzam bir olanak sunacaktır. Özellikle belirtmek gerekir ki bir konuyu tanıtırken, konunun ne olduğunu açıklamadan önce, o konunun artılarını ve eksilerini anlatmak büyük bir fayda sunacaktır.
Anlamsal bütünlüğü korumak ve devamında başlık hiyerarşisine dikkat etmek web siteniz için büyük bir fayda sağlayacaktır.
2.İçeriğin Özgünlüğü Analiz Edilmeli. Yazılan tüm makalelerin özgün ve eşsiz olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunu intihal testleri ile meydana getirebilirsiniz. Belirtmek gerekir k içerikler hazırlanırken iyi bir hazırlık süreci gerekmektedir. Bir web sitesi için oluşturulan yinelenen öğeler içermeyen içerikler ve özgün bir şekilde yazılan içerikler, kullanıcı deneyimini de etkiler. Web siteniz için oluşturulan içeriğin daha önce yayınlanmamış olması gerekmektedir. Bu durum özgünlüğü de beraberinde getirecektir. Tamda bu sebeple kendi içeriğinizi kendiniz yazabilirsiniz. Yazdığın yazıyı gerekli testlerden geçirmeyi unutmayın!
3.İçeriklere İç ve Dış Bağlantılar Verilmeli
Yazdığınız makaleyi optimize ederken iç bağlantılar üzerinde iyi bir çalışma yapmak gerekiyor. Bu durum donanımlı bir getiri sağlayacaktır.
Daha geniş bir anlatım ile dahili bağlantı kullanımına bir örnek vermek gerekirse, “hastalık” konulu ana içerik, “şeker hastalığı” ve “tansiyon” gibi diğer yayınlanan içeriğe bağlantı vermelidir. Bu sayede oluşturduğunuz ana makale, alt makalelerle desteklenmiş ve o makaleleri okuyan ziyaretçilerin ana makaleyi de okuması teşvik edilmiş olur.
4.Başlık ve Meta Açıklamaları Optimize Edilmeli
Web sitenizin kaliteli bir içeriği olması ve bu içeriğin başlığı, arama motorları için bir meta açıklama ise, hem arama motorları hem de kullanıcılar için optimize edilmelidir. Ama bu ne anlama geliyor? Bir başlık zaten ana konuyu gösteriyor. Genel anlamda meta açıklamaları, aynı konu için sıralama yapan diğer web sitelerinden sıyrılmak ve ziyaretçinin tıklamalarını alabilmek yani ziyaretçi için optimize edilmelidir.
Belirtmek gerekir ki içerik başlıkları oluştururken Semrush ve Google kullanılarak anahtar kelimeler belirlenebilir. Bu anahtar kelimeler SEO için büyük bir önem taşımaktadır.
Bireylerin arama niyeti analiz edilerek yerinde hizmetler sunmak gerekmektedir. Bu duruma bir örnek verelim: Örneğin elektrik teknik servisi arayan bir kişi muhtemelen aydınlatmaları bozuk olduğu için tamir edecek birilerini arıyordur. Bu bağlamda elektrik teknik servis, elektrikçi gibi kelimeleri aratacaktır.
Başlık ve meta açıklamaları ise daha çok ziyaretçiye yönelik optimize edilmelidir. Bu başlık ve meta açıklamalarında anahtar yer almalı ve insanları harekete geçirecek tıklamaya teşvik edecek açıklamalar yazılmalıdır. Bu sistemi yaparken insanlardan sırf tıklama alabilmek için yanıltıcı açıklamalar yazılmamalıdır. Belirtmek gerekir ki meta açıklamaları 155 – 70 karakter arasında olmalıdır.
5.Görseller ve Videolar Optimize Edilerek İçerikte Yer Almalı
İçeriği yayınlarken zenginleştirmek gerekmektedir. Bu durum görsel ve videolar ile mümkün olabilir. Genel anlamda içeriğinizi optimize ederken görsellerle desteklemek önemlidir. Görsel ve videoların optimize edilmesi de SEO için oldukça önemlidir. Başarılı bir içerik örneklerle, resimlerle ve videolarla süslenebilir.
6.İçerikte Yazım ve Stil Hataları Düzenlenmeli
Hazırladığınız içeriğin yazım ve stil hataları donanımlı bir şekilde düzenlenmelidir.
Zayıf içerik yani bir diğer deyişle kopya içeriğin ne denli zararlı olduğunun farkındayız. Özellikle belirtmek gerekir ki Blog yazılarında özgün içerik hazırlamak her anlamda büyük bir fayda sağlayacaktır. Web sitenizin orijinalliği açısından kaliteli içerik oluşturmanın önemini defalarca okuyor ya da duyuyoruz.
Yukarıda yer alan bilgiden hareketle kaliteli içerik oluşturmak ile ilgili detaylı birkaç bilgi vermemiz gerekecek. Zayıf içerikleri nasıl optimize edeceğiz sorusuna cevaben belirtmek gerekir ki hangi içeriklerin zayıf içerikler olduğuna göz atmanız ilk etapta büyük bir önem arz etmektedir.
Üzerinde durmadan ve gereken önemi vermeden oluşturduğunu içerikler, Google tarafından “katma değeri olmayan içerik” olarak tanımlanan içeriklerdir.
Katma değeri bulunan ya da hiç katma değeri bulunmayan yaygın sayfa örnekleri;
Otomatik Bir Şekilde Oluşturulan İçerikler
Bu konuya dikkat etmek gerekmelidir. Bilindiği üzere bazı yazılım uygulamaları tarafından otomatik olarak oluşturulan içerikler, arama motoru botları tarafından tarafından zayıf içerikler olarak algılanabilir. Son derece basit bir şekilde hazırlanan bu içeriklerin hazırlanışında büyük oranda anlam kaymalarına ve yazım hatalarına sıklıkla rastlanabilir. Böylece kolayca anlaşılmaktadır.
Kopya, Özgün Olmayan İçerik
Yukarıda yer alan paragraflarda aktarıldığı üzere kopya içerik, web sitenize büyük oranda zarar veren yapılması uygun görülmeyen bir işlemdir. Google, tamamıyla kopya ya da toplama olarak yayınlanan içeriklerin, herhangi bir katma değer sağlamayacağını belirtmektedir. Aynı zamanda buna uygun politikalar gözetmektedir.
Köprü Sayfalar
Temel olarak köprü sayfalar, üye girişi sayfaları gibi köprü niteliği gören sayfaları belirtmektedir. Bu bağlamda Google tarafından zayıf içeriğe sahip sayfalar olarak tanımlanan bu sayfalar, SEO konusunda da etkin bir süreç gözetmezler.
Zayıf İçeriği Tespit Edebileceğiniz Araçlar
- CognitiveSeo: Site Audit
- Small SEO Tools: Plagiarism Checker
- Screming Frog
- Google Analytics
- Site Arama Operatörü
- data-yze – Thin Content Checker
Kaliteli içerik yayınlamadan önce iyi bir hazırlık süreci geçeriz. Google algoritmaları yerine kullanıcı odaklı içerik oluşturmak gerekir.Böylelikle daha iyi sonuçlar elded ederek anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmak kolaylaşır.
Hiyerarşiye dikkat edilmeli, içerik oluşturmadan hazırlık süreci gerçekleştirilmeli, içerikler yalın ve özgün olmalı, gerekli dahili ve harici bağlantılar verilmeli, başlık ve meta açıklamalarda optimize edilmeli.
Yazı rengi sayfanın arka planına göre tercih edilmesi gerekir. Background beyaz ise kullanıcı rahat okuması için siyah tercih edilebilir. Yazı stili kullanıcının gözünü yormayan kurumsal izlenim verilmelidir.