Algoritma: Algoritma temel olarak sorun ile karşı karşıya kalındığında izlenecek çözüm yolu olarak tanımlanabilir. Bu noktada her algoritma temelinin bir sistemi olduğunu belirtmek gerekmektedir.

Anahtar Kelime (Keyword) : SEO hizmetinin yapı taşı olan anahtar kelimeler, web sitenizin genel kitlesine hitap etmektedir. Kullanıcı ve arama motoru botlarını anlatan kelime ya da kelime öbekleridir diyebiliriz. Anahtar kelime arama sorgularının sayfanızla eşleşmesi noktasında büyük bir rol oynar. Bu bağlamda doğru anahtar kelime analiz oldukça önemlidir.

Anahtar Kelime Yoğunluğu: Anahtar kelime yoğunluğu, SEO için belirlediğiniz anahtar kelime kullanımın sayfanızdaki miktarı olarak tanımlanmaktadır. Sayfadaki anahtar kelime yoğunluğu doğru analiz edilmelidir.

Aranma Hacmi: Aranma hacmi, kelime ya da kelime öbeklerinin totalde aranma sayısı olarak tanımlanmaktadır. Örnek vermek gerekirse 60 arama hacmi, 60 kez aratılmış kelimeyi göstermektedir.

Backlink : SEO’da oldukça büyük rol oynayan backlink, bir web sitesine başka web sitelerinden gelen linklere verilen isimdir. Bu noktada belirtmek gerekir ki doğru backlink vermek oldukça önemlidir. Backlink aldığınız sitenin domain reytingi ne kadar yüksek ve içeriğiniz ile alakalı ise sitenizin değerine o kadar katkı yapar.

Content: Content temel olarak içerik olarak tanımlanır. Sitenizin içerisinde bulunan makaleler, metinler content olarak adlandırılır. Aynı zamanda SEO uyumlu içerik yazmanın son derece faydalı olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Kopya içerik gibi olumsuz durumlar sitenizin geri plana düşmesine sebebiyet verir. Bu bağlamda özgün içeriğin son derece önemli olduğunu belirtmek isteriz.

Google ADS: Dijital pazarlamanın temeli olan ADS, Google’ın reklam servisi olarak tanımlanmaktadır. Genel kullanıcıların arama sorgularını ve gezindikleri siteleri dikkate alarak göstereceği reklamları analiz etmektedir. Bu reklamları filtreleyerek reklam konusunda geri dönüş sağlar. Ücretlendirme sistemi ise verdiğiniz reklamın tıklanması doğru orantılı olacaktır.

Google Analytics: SEO, Google Ads, CRO için istatistikleri ve detaylı bilgilerin akışını sağlayan bir sistemdir. Kullanım noktasında ise Google Analytics’e kayıp olup site adresinizi ekleyerek ve aldığınız kodu sitenize girerek bu hizmeti kullanabilirsiniz. Web siteniz ile ilgili bütün trafik verilerine, detaylı olarak Analytics ile ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz.

Google Panda Algoritması: Google’nin içerik algoritmalarından bir tanesi olan Panda Algoritması, kaliteli içeriği ödüllendirmeyi ve düşük kaliteli ya da aldatıcı içeriğin SERP’lerde gösterilmesini engellemesidir. Bu noktada içerik kalitesinin büyük bir önemi olduğunu belirtmek gerekmektedir. İçerik kalitesi kötü olan web siteleri arama sonucu sayfalarında pozisyonlarını kaybederler.

Google Search Console: Web sitenizin Google’daki tüm işlemlerini görüntüleyen bir sistemdir. Sitenizin arama sonuçlarındaki varlığını izlemenize, sürdürmenize ve sorun gidermenize referans olan Search Console, büyük kazanımlar sunmaktadır.

Index: Index, temel olarak arama motoru botlarının, bir web sitesinin sayfalarını tarayarak bilgi edinmesi ve verileri dizine ekleyerek tanıyıp saklamasıdır. Son derece önemli olduğunu belirtmek gerekmektedir.

Internal Link (İç Linkler) : İç linkeler genel olarak site içinde bağlantılar eşliğinde link vermek olarak tanımlanmaktadır. Kullanıcılar için site içi kolay erişim ve dolaşım fırsatı sunan iç linkler, düzenli ve doğru kullanımda büyük bir fayda sunmaktadır.

Kopya İçerik (Duplicate Content) : Kopya içerik SEO bazında olumsuz etki yaratmaktadır. Genel olarak belirtmek gerekir ki sitedeki her sayfa arama motorları tarafından belirli puanlar aracılığı ile ayrıştırılır, tamda bu sebeple içerik noktasında kopya tespiti son derece olmuşuzdur.

Meta Description: Meta Description etiketi, sayfanızda yer alan kısa açıklamaların bulunduğu, arama sonuçlarında çıkan ve URL’lerin alt kısmında görünen kısım olarak tanımlanmaktadır. Genel olarak kullanıcılar için ön bilgi sunan meta etiketleri,  her sayfanın içeriğine ilişkin kısa bir özet sağlamanın en iyi yoludur. Mete etiketlerinin doğru kullanılması tıklanma oranını arttırmaktadır.

Noindex: Belirtilen bu sistem arama motorlarına söz konusu sayfayı arama sonuçları listesine eklememesini önermek için bir web sayfasının HTML kaynak koduna eklenebilen bir meta etiketidir.

Off Page (Site Dışı Seo) : Off – Page SEO, büyük bir önem kazanan yapılamadır. Genel olarak arama motorunda site iyileştirmesi yapmak adına web sitesinin dışında yapılan tüm optimizasyonları içerir. Link inşası gibi tüm hizmetler Off-page alanına girmektedir.

On Page (Site İçi Seo) : On Page SEO, yine SEO uyumlu bir sistem sunmaktadır. Genel olarak arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilmek için web sayfalarını ‘optimize etme’ çalışmasını ifade eder.

Organik Arama (Search) : Organik arama genel olarak anahtar kelimelerin, reklam ya da sponsor direkt olarak yazılıp aratılmasını sağlamaktadır. Organik arama, web sitenizin performansını arttırmasını sağlar. Bu bağlamda büyük bir önem arz ettiğini belirtmek isteriz.

Organik Trafik: Organik trafik, web sitenizin tıklanma oranını gösteren ve arama sonuçları sonucunda web sitenize gelen ziyaretçileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Non-paid (ücretsiz trafik) anlamına gelmekle birlikte reklamların oluşturduğu ziyaretçi sayısının tam tersini ifade etmektedir. Organik trafik, ziyaretçilerin genel yaklaşımını ve ziyaret oranını arttırmaktadır.

Rakip Analizi: Rakip analizi SEO noktasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Şöyle ki SEO çalışması yaptığınız bir web sitesinin rakiplerini inceleyerek daha donanımlı bir strateji belirleyebilirsiniz. Bu strateji ile birlikte gelişen çalışmalar sizleri rakiplerinizin önüne geçirecektir.

Responsive Design: Bir diğer tanımıyla responsive tasarım, uyumlu web tasarımı anlamına gelir. Bu uyum masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, tablet veya akıllı telefonlar için son derece etkin bir konumda yer almaktadır. Tüm cihazlarda web sitenizin uyumlu görünmesi responsive design ile mümkündür.

seo sozlugu
seo sozlugu ne ise yarar SEO Sözlüğü

SERP: SERP (Search Engine Results Pages), SEO konusunda oldukça önemli bir kavramdır. Şöyle ki arama motoru sonuçları sayfası anlamına gelen SERP,  arama motorlarında bir anahtar kelime aradığınızda görüntülenen sayfadır.

Resim Alt Etiketi: Resim alt etiketi genellikle sitenizde var olan görsellerin arama motoru sonuç sayfalarında listelenmesinden sorumludur.  Bu bağlamda büyük bir öneme sahiptir.

Robot.txt: Temel bir tanımla arama motorlarına web sitenizin hangi alanlarına erişimlerinin kısıtlandığını bildiren bir dosyadır. Tüm kavramlarda olduğu gibi bu kavramda SEO konusunda büyük bir öneme sahiptir.

SEO sözlüğü, genel bir tanımla SEO sürecinde etkin olan kavramların anlamlarının ne olduğunu ifade eden bir kavramdır. Bu kavramlar sizlere SEO süreci kapsamında yol gösterici olacaktır.

Makalenin özgün olduğunu anlamak için Google üzerinde yer alan çeşitli intihal programlarını kullanabilirsiniz. Bu noktada farklı intihal programları makalenizin özgünlük oranını sizlere yansıtacaktır.

Ücretsiz intihal programları konusunda Quetext.com son derece doğru verileri sunan bir programdır. Bu konuda yapmanız gereken en önemli şey doğru sonuçları elde etmeniz konusunda şekillenmektedir.

Genel olarak belirtmek gerekir ki Rank Math SEO eklentisi, makalenizin Google arama motorları için optimize etmenize yardımcı olur. Bunun yanı sıra rakiplerinizin de geri planda kalması sağlanır.

On-Page SEO temel bir tanımla; SEO uyumlu bir sistem sunmaktadır. Aram motorlarında etkin bir konumda yer kalmak için uygulanan sistemlerin bütünüdür.

SERP SEO için büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle belirtmek gerekir ki bu kavram, hem arama sonuçlarında daha iyi bir yerde konumlanmanız hemde trafik almanız için çok önemlidir.

Scroll to Top
Hemen Ara